Vergunning voor uw terras - Horeca-terras
Wilt u meer omzet halen uit uw terras? Uw gasten genieten van behaaglijk terras tijdens elk seizoen met onze terrasoverkappingen, terrasafscheidingen, parasols en accessoires. Wij zijn de Heren in Zonweren en wij garanderen topkwaliteit.
horeca, terras, terrasoverkapping, overkapping, afscheiding, terrasafscheiding, omzet, omzetverhoging, lunchroom, cafe, rookruimte, parasol, parasols
16180
post-template-default,single,single-post,postid-16180,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
Horeca-terras-terrasoverkapping-zonwering-Mr-and-Mrs-Watson

Vergunning voor uw terras

Wilt u een terras plaatsen bij uw café of restaurant? Dan heeft u in veel gemeenten een terrasvergunning nodig. Ook als u het terras op uw eigen terrein wilt plaatsen. Een terrasvergunning vraagt u aan bij uw gemeente.

Als u een drank- en horecavergunning of exploitatievergunning horecabedrijf aanvraagt, vermeldt u ook dat u een terras heeft. Bent u al in het bezit van een exploitatievergunning horecabedrijf, drank- en horecavergunning of omgevingsvergunning? Dan moet u deze wijzigen. In sommige gemeenten is een aanvulling op de vergunning voldoende. U heeft dan geen aparte terrasvergunning meer nodig.

De regels voor een terras verschillen per gemeente. Een terras is alleen toegestaan bij een gevestigde horecazaak.
Uw terras mag geen:

  • schade toebrengen aan de weg;
  • gevaar opleveren voor weggebruikers;
  • belemmering vormen voor beheer en onderhoud van de weg.

Sommige gemeenten kennen een terrasseizoen. U krijgt dan een vergunning voor de duur van het seizoen. In de terrasvergunning staat voor welke periode deze is verleend. Als uw gemeente geen terrasseizoen kent, dan mag u het hele jaar een terras hebben.
Voor een terrasvergunning betaalt u meestal leges (belasting). De hoogte daarvan staat in de legesverordening van de gemeente. Als uw terras op grond van de gemeente staat, moet u een vergoeding betalen. Dit heet precariobelasting.

Meer info over vergunningen of de mogelijkheden voor een oplossing voor uw terras? Maak een afspraak met één van “De heren in Zonweren”.